Müjde

Bölümü oynat

Müjde, bizler için ne anlam ifade eder? Gündelik yaşamda “müjde” diye gelenin ardında ne vardır? Belki aileye yeni bir üyenin katılması. Belki iş yerinde bir terfi. Belki ölümle yaşam arasındaki çizgiden dönüş. Belki ne zamandır beklediğiniz bir teklif. Aklınıza gelebilecek bu dünyaya dair daha bir yığın haber, iyi haber! Her bir haberle yaşamlarımızda kontrol edemediğimiz değişimler de olur.

Yeni bir bebek, ailenin tüm eski alışkanlıklarının yerini yenisine bırakmasına sebeptir. Tüm sosyal yaşam, uyku düzeni, her şey artık o yeni üyeye göre düzenlenecektir. Bir insan yetiştirmenin getirdiği sorumluluk ise tüm bunları geride bırakacak seviyededir. Ölümle yaşam arasındaki o ince çizgiyi geçtiğinizi düşündüğünüz anda,  geçmiş hayatınız da gözünüzün önünde devleşip üzerinize gelecektir belki. Çünkü artık bundan sonra “yaşamak” gerektir. Kendi çözümlerimizle daha iyisini arama savaşı, sonunda yine kaseti başa sarar. Bu dünyada örneğini çok rahatlıkla bulabileceğimiz daha nice “iyi” haberler bizleri çoğunlukla kendi sınırımıza taşır. Vazgeçişlerimizin, güçsüzlüklerimizin, umutsuzluklarımızın, büyük sorumluluklarımızın…   

Ama öyle bir haber vardır ki, duyduğumuzda da, yaşamımıza girdiği zamanda da hep aynı etkidedir. Dünyanın kuruluşundan beri beklenen, “iyi” olmanın asıl anlamını taşıyan, aidiyetimizi ve özgürlüğümüzü bize geri getiren bir haberdir. Zaman içinde edindiğimiz tüm travmalarımızla, doğruluğa ve hakkaniyete duyduğumuz açlığı besleyen bir haber… Tüm çırpınışlarımızın bir anda olağanüstü bir sakinliğe dönüşmesine sebep olan, hiçbir şeyle beslenemez hale gelen sevgimizin ve bir türlü bu dünyaya sığamadığımızı bize hatırlatan daha nice cevapsız kalmış sorularımızın yanıtı olan haberdir. İnsan aklının tasavvur edemeyeceği naif ve aynı zamanda ihtişamlı bir eylem, nihai olarak bu dünyada yerini bulur. Kaybettiğimiz her şeyi bize verir ve kalıcılığına ilişkin güvenceyi sonsuzlukla mühürler.

Kurtarıcımız İsa Mesih doğdu! Size, bize büyük Müjde’dir bu!  

Yazar: Serda Ayık Sez

Serda Ayık Sez
Tarafından yayımlandı
Serda Ayık Sez
Tartışmaya katılın

1 yorum

Diğer makaleler

FideCultura

Son eklenenler

Bölüm 8